Skip to main content

Vroeger mocht ik als klein meisje op zondag met mijn vader mee naar de fabriek. Hij was bedrijfsleider in een machinefabriek die eigenlijk op zondag dicht was. Samen gingen we de grote, stille fabriekshal binnen waar het rook naar smeerolie en teer. Machines in alle soorten en maten glommen in het licht dat door het hoge dak naar binnen viel. Stiekem keek ik naar mijn vader: trots liep hij rond, legde hier en daar iets recht, raapte voorzichtig wat metaalrestjes op van de grond en genoot er zichtbaar van om even op “de zaak” te zijn.

Later werd mijn vader arbeidsongeschikt. Hij kwam niet meer aan het werk en zat thuis overal in de weg: voor de TV die de hele dag aanstond, in zijn grote leunstoel midden in de kamer met alle kranten om zich heen of aan de keukentafel waar ik mijn huiswerk wilde doen….. Het ergste was dat ik hem nooit meer zo zag kijken als op zondag.

Verhalen als dat van mijn vader zijn er veel, teveel. Ze gaan over mensen die langs de kant komen te staan, die wel willen maar niet meer mee mogen doen. Die iets kunnen dat niet meer gebruikt en niet meer gewaardeerd wordt. Dat is menselijk kapitaal dat ongebruikt verloren gaat.

Van werk heb ik mijn levenswerk gemaakt. Ik heb Power4People opgericht voor iedereen die hulp kan gebruiken in zijn loopbaan. Je hoeft van mij niet elke zondag naar je werk als je kantoor dicht is, als je ogen maar stralen en als je maar trots bent op wat je doet. In mijn collega’s ontmoet ik dezelfde betrokkenheid en dezelfde, heel persoonlijke drive om te zorgen dat mensen werk hebben en tot hun recht komen in werk.

Herken je dit? Ben je iemand die hulp kan gebruiken, ken je iemand die steun nodig heeft of ben jij juist degene die begeleiding kan bieden in werk? Wees welkom bij Power4People!

Wilma Roskam,
Directeur Power4People

Leave a Reply

Even overleggen of advies nodig?

Onze vraagbaak staat iedere middag met plezier voor je klaar