Skip to main content

Keer op keer bijzonder

Zelfstandig loopbaancoach Ilona Vink vertelt waarom ze doet wat ze doet.

“Het geeft me veel voldoening als ik van betekenis kan zijn voor anderen. Dat kan ik zijn in mijn huidige rol als loopbaancoach, maar dat kan op een ander moment net zo goed als docent in het hbo. Ik geloof dat een loopbaanpad niet voor altijd vaststaat. Als je maar je intrinsieke motivatie blijft volgen en kijkt naar welke dingen je zin geven in de dag, vind je altijd je weg.”

Al vijftien jaar begeleidt Ilona mensen bij loopbaanontwikkeling en re-integratie. Sinds een jaar of zes werkt ze als zelfstandig coach voor meerdere opdrachtgevers, waaronder Power4People. Ze wordt blij van langdurige werkrelaties waarbij ze naast het coachen ook kan helpen bouwen aan de organisatie.

Samen optrekken

“In mijn jonge jaren kreeg ik het al aardig voor mijn kiezen. Mijn vader was alcoholverslaafd waardoor mijn moeder mijn broer en mij alleenstaand opvoedde. Ik weet hoe het voelt om geen geld en – al dan niet in je eigen perceptie – weinig kansen te hebben. Dat raakt me nog steeds, want het kan ook anders. Als kind kon ik terecht bij een fijne buurman met een luisterend oor, daarna zocht ik professionele hulp. Nu wil ik er graag zelf zijn voor kwetsbare mensen die de juiste middelen om verder te komen niet binnen handbereik hebben.

“Regelmatig denk ik: jeetje, wat kom je van ver”

We komen meerdere keren in ons leven op een keuzepunt te staan; hoe ga je om met een nieuwe en soms moeilijke situatie? Een reeks aan gebeurtenissen kan ervoor zorgen dat iemand niet meer op z’n plek komt te zitten, uitvalt of vastloopt in werk. Op zo’n moment haak ik graag aan om samen van een afstand te kijken naar de situatie, een plan te maken en daarin samen op te trekken. Regelmatig denk ik: jeetje wat kom je van ver. Het verdient veel respect als iemand knokt en ondanks tegenslagen weer zijn draai weet te vinden. Ik blijf het keer op keer bijzonder vinden.”

Met je passies bezig blijven

Ik haal erg veel plezier uit het leren van nieuwe dingen. Vorig jaar startte ik een podcast om te ervaren wat hierbij komt kijken en hoe je zoiets aanpakt. Ook ben ik net begonnen aan de opleiding Acceptance and Commitment (ACT) Therapeut. Ik hoop me nog lang te mogen blijven ontwikkelen als coach. Pensioen is voor mij niet de heilige graal. Je houdt jezelf scherp en jong als je bezig blijft.”

Wat ik heb met Power4People?

“Spoor 2-trajecten (re-integratie) worden nogal eens als ‘lastig’ gezien door werkgevers, maar juist de mensen die in zo’n traject zitten hebben begeleiding hard nodig. Power4People maakt het mij – ook als zelfstandig coach – zo makkelijk mogelijk om die mensen te helpen. Ik word bijvoorbeeld ontlast doordat systemen goed sturen op richtlijnen en ik meer oog kan hebben voor de mens. Ik hoop nog lang met Power4People te kunnen samenwerken.”

Waarom ik doe wat ik doe

Waarom ben jij gaan doen wat je doet? En word je daar nog steeds blij van? Een verhaal van iemand anders zet je soms aan het denken over je eigen situatie. Daarom vragen wij aan onze partners, opdrachtgevers en collega’s waarom zij doen wat ze doen en delen de verhalen met je. Wil je ook bijdragen? Mail naar info@power4people.nl.

Overweeg je loopbaancoaching voor je werknemer(s)?

Bekijk onze diensten en vraag vrijblijvend een offerte aan. Wil je eerst advies? Bel dan met onze vraagbaak (dat is een senior coach): 033-691 1666.

Offerte aanvragen

Even overleggen of advies nodig?

Onze vraagbaak staat iedere middag met plezier voor je klaar