Hier werk ik graag

13 May, 2016
Ken je dat? Dat gevoel dat je ergens – letterlijk- goed op je plek zit? Wat kan dat prettig zijn. Het werk vliegt uit je handen en dat terwijl je nauwelijks moe wordt. Het liefst hebben we dat gevoel elke dag! Hoe de ideale werkplek eruit ziet, is voor iedereen anders. Sommige mensen bloeien op in een drukke kantoortuin met veel collega’s op zich heen. Anderen genieten van stilte en rust om zich heen en komen dan tot hun beste prestaties. Misschien sta je er niet bij stil, maar je werkplek kan grote invloed hebben op je functioneren en je werkplezier. Ga eens na of jij, letterlijk, lekker op je plek zit! Die vraag stelden wij onszelf laatst ook. En ons antwoord was ‘niet overal’. Want Power4People heeft meerdere vestigingen door het hele land. Niet elke vestiging gaf ons en onze gasten dat goede gevoel. Oei, tijd voor actie dus!

Tijd voor actie

Bij het realiseren van een fijne werkplek zijn er natuurlijk altijd zaken om rekening mee te houden. Wat is het budget, op welke factoren heb je invloed en op welke niet. Bij Power4People zijn we gaan zoeken naar de optimale mix tussen een prettig pand, uitstraling, bereikbaarheid en betaalbaarheid. Als gevolg daarvan zijn we zowel in Amsterdam als in Den Haag verhuisd naar een betere plek. En hebben we een nieuwe locatie gevonden in Sittard. Nergens strakke witte muren, maar kantoren waarin wordt geleefd. Met stapels papier, levendige gesprekken en boeiende buren. Hier werken we graag, hier voelen we ons thuis!

Top 5 favoriete werkplek

Er is veel onderzoek gedaan naar werkplek en de invloed daarvan. Als je letterlijk goed op je plek zit, ben je creatiever (+ 15%), ben je productiever (+ 6%) en voel je je beter (+ 15%). De Top 5 voor de favoriete werkplek van Nederlandse werknemers ziet er als volgt uit:
  1. Daglicht (55 procent)
  2. Rustige werkomgeving (32 procent)
  3. Echte planten (22 procent)
  4. Heldere kleuren (16 procent)
  5. Het gebruik van natuurlijke materialen (14 procent)

Jouw werkplek

En, al inspiratie gekregen voor je eigen werkplek? Kijk eens om je heen, hoe zit jij erbij? Ben je tevreden of is het tijd voor actie? Op internet is heel veel inspiratie te vinden over hoe je met een kleine of met een grotere portemonnee een plek kan maken waar jij je thuis voelt. Bijvoorbeeld voor een werkkamer thuis, een kantoorinrichting of doe ideeën op op Pinterest. Waar je ook werkt, veel plezier en succes gewenst! Nieuwsgierig waar en hoe Power4People zit? We werken landelijk, in dit overzicht zie je welke vestiging of coach bij jou in de buurt zit.