Over de liefde en duurzame inzetbaarheid

8 April, 2016
Mijn collega Mascha over de liefde en duurzame inzetbaarheid: “Ze was 27 jaar toen de liefde niet langer stand hield. Het ging niet meer en iedere dag was minder dan de vorige… De liefde was over. De liefde voor het kappersvak welteverstaan. Maar als je pas 27 jaar bent, heb je nog een lange tijd te gaan op de arbeidsmarkt. Hoe zorg je dat je een loopbaan lang met passie aan het werk bent en blijft, ook als de liefde voor je huidige baan over is? Dat is waar duurzame inzetbaarheid over gaat.”

Waarom zouden we?

Werk levert een belangrijke bijdrage aan ons welzijn. Onderzoek toont aan dat werk mensen behalve “brood op de plank” ook structuur, contact, ontplooiing , geluk en gezondheid brengt. Dat gaat alleen niet vanzelf. Werkgever en werknemer moeten allebei aandacht besteden aan werk en loopbaan. Ook de overheid stimuleert dit graag. Kijk maar op http://www.duurzameinzetbaarheid.nl/. En op 14 april wordt in Brussel de nieuwe Europese campagne over duurzame inzetbaarheid gelanceerd: Healthy Workplaces for All Ages. De belangrijkste boodschap? Zorgen voor veilige en gezonde arbeidsomstandigheden tijdens het werkende leven van mensen.

Eens uitproberen?

Elke werknemer is de regisseur van zijn of haar eigen loopbaan. Natuurlijk kan een werkgever meedenken en mogelijkheden scheppen. Daar heeft een werkgever ook alle belang bij: gelukkige werknemers presteren aanmerkelijk beter, zo toont onderzoek aan. En gelukkige collega’s hebben minder verzuim, waardoor er ook minder kosten voor re-integratie, Spoor 2 of de WGA zijn. Durf verder te denken dan het huidige dienstverband. Laat je werknemer vooruit denken om ook op de langere termijn gezond, met plezier en succes aan het werk te blijven. Hoe? Stel hem of haar bijvoorbeeld één van deze vijf vragen:
  1. Wat vind je nu de leukste taak die je doet en kan je daar je beroep van maken?
  2. Wat zou je doen als je je huidige baan niet had?
  3. Denk je dat je in dit beroep je pensioen gaat halen?
  4. Wat vind je dat je in je loopbaan tenminste eenmaal moet hebben geprobeerd?
  5. Wat voor werk wil je doen over 3 jaar?
De taken die iemand het leukst vindt om te doen, daar is hij of zij vaak ook het beste in. Geef dat de ruimte en je hebt mensen die optimaal tresteren en goed in hun vel zitten. Bedenk ook dat een loopbaan uit meerdere fases bestaat. Wat nu optimaal is, hoeft dat over vijf jaar niet meer te zijn. Durf bijtijds te veranderen, ook als de liefde over gaat. Toch, Mascha?

Inspirerende switch

Weer terug naar coach Mascha: “De jonge kapster was mijn allereerste cliënt, inmiddels ruim 15 jaar geleden. Een beroepsziekte dwong haar om haar grote liefde, het kappersvak, op te geven. Ze durfde na een zoektocht met vele dalen een switch te maken naar een baan als laborante. Onlangs bleek echter dat oude liefde niet roest. Op LinkedIn zag ik dat ze inmiddels al 10 jaar als accountmanager bij een groothandel in kappersbenodigdheden werkt. Fantastisch toch? Dit is precies waar duurzame inzetbaarheid op doelt: doe je werk met passie, verander als dat nodig is en merk hoe in de loop van je leven meerdere functies met plezier en succes kan doen. Als coach vind ik dat prachtig om te zien. Verhalen van mensen en hun carrière blijven mij al jarenlang inspireren.” Duurzame inzetbaarheid, dat gaat over plezier in werk, nu en in de toekomst. Wat wordt jouw volgende baan? Wilma Roskam

Meer lezen?