Skip to main content

Van overbodig tot nodig

Van voor de klas naar bij mensen thuis

Liesbeth vond na 12 jaar tevergeefs solliciteren weer een betaalde baan in een nieuwe sector met inzet van haar netwerk en ondersteuning van haar loopbaancoach.

De transformatie

Volgens Liesbeth en haar coach

Liesbeth

Cliënt Power4People

“Gedurende een aanzienlijke periode was mijn week gewijd aan vrijwilligerswerk. Ik bracht bezoeken aan ouderen, was stadsgids, vervulde de rol van gastvrouw, nam zitting in een bestuur en bood mijn hulp aan in een dierenasiel. Hierdoor was mijn week al goed gestructureerd. Nu ik ook een betaalde baan heb gevonden bij Saar aan Huis, geeft me dat nog meer voldoening. Ik koester het idee om geleidelijk aan deze functie verder uit te breiden.

Een grote bewondering heb ik voor mijn coach Hero. Vanaf het allereerste moment begreep hij me volledig en toonde hij respect. Een cruciaal punt was dat mijn cv meer aandacht verdiende dan mijn brief. Ik ben Hero enorm dankbaar voor zijn geduld en vertrouwen. Ik barst nu weer van de energie!”

Hero

Loopbaan- en re-integratiecoach Power4People

“Om je te kunnen ontwikkelen en groeien, zijn vertrouwen, eerlijkheid en respect van essentieel belang. In de gesprekken met Liesbeth heb ik geprobeerd onbevooroordeeld te zijn, haar oprecht aandacht te geven en begrip te tonen voor haar situatie. Ik hoop dat ik Liesbeth heb kunnen helpen door haar nieuwe inzichten aan te reiken en haar proces te ondersteunen.

Het afgelopen jaar heeft Liesbeth haar zelfvertrouwen steeds een beetje zien groeien. Het is bewonderenswaardig dat ze de regie over haar eigen leven heeft genomen en, mede dankzij haar solide netwerk in het vrijwilligersdomein, met succes een betaalde baan heeft gevonden.”

De transformatie

Volgens Liesbeth en haar coach

Liesbeth

Cliënt Power4People

“Gedurende een aanzienlijke periode was mijn week gewijd aan vrijwilligerswerk. Ik bracht bezoeken aan ouderen, was stadsgids, vervulde de rol van gastvrouw, nam zitting in een bestuur en bood mijn hulp aan in een dierenasiel. Hierdoor was mijn week al goed gestructureerd. Nu ik ook een betaalde baan heb gevonden bij Saar aan Huis, geeft me dat nog meer voldoening. Ik koester het idee om geleidelijk aan deze functie verder uit te breiden.

Een grote bewondering heb ik voor mijn coach Hero. Vanaf het allereerste moment begreep hij me volledig en toonde hij respect. Een cruciaal punt was dat mijn cv meer aandacht verdiende dan mijn brief. Ik ben Hero enorm dankbaar voor zijn geduld en vertrouwen. Ik barst nu weer van de energie!”

Hero

Loopbaan- en re-integratiecoach Power4People

“Om je te kunnen ontwikkelen en groeien, zijn vertrouwen, eerlijkheid en respect van essentieel belang. In de gesprekken met Liesbeth heb ik geprobeerd onbevooroordeeld te zijn, haar oprecht aandacht te geven en begrip te tonen voor haar situatie. Ik hoop dat ik Liesbeth heb kunnen helpen door haar nieuwe inzichten aan te reiken en haar proces te ondersteunen.

Het afgelopen jaar heeft Liesbeth haar zelfvertrouwen steeds een beetje zien groeien. Het is bewonderenswaardig dat ze de regie over haar eigen leven heeft genomen en, mede dankzij haar solide netwerk in het vrijwilligersdomein, met succes een betaalde baan heeft gevonden.”

De grootste overwinning

De laatst betaalde baan van Liesbeth was als leerkracht in het onderwijs. Dat stopte zo’n twaalf jaar geleden. Terug in het onderwijs wilde Liesbeth niet meer, maar het bleek bijzonder lastig om wat anders te vinden in de regio Groningen. Liesbeth legde haar onzekerheden, hulpvragen, wensen en beperkingen in alle openheid voor aan haar coach. Wat bleek, ze kreeg alle begrip! Dat gaf vertrouwen en hierdoor kreeg ze weer zin om voor een andere baan te gaan. Dat het uiteindelijk is gelukt, is een enorme overwinning!

De succesfactoren

Openheid en eerlijkheid van zowel cliënt als coach zijn de basis voor succes.
Maatwerk aan het begin van de coaching (de transitiefase), bespoedigt een goede afloop van een traject. Bijvoorbeeld door eerst aandacht te hebben voor thema’s als verlies & verandering, empowerment, assertiviteit en omgaan met stress.
Een sterk netwerk helpt bij het maken van een stap op het gebied van werk. Dat kan het netwerk van de cliënt zelf zijn, maar ook het netwerk van een coach kan een groot verschil maken.

Uit de uitkering, aan het werk

(Spoor 3)

Iedereen met een uitkering die tot werk in staat is, is verplicht om weer een baan te zoeken. Bij Power4People vinden we dat een goed idee. Want we geloven dat werk iets moois toevoegt aan het leven. Werk zorgt voor inkomen, structuur, contact met anderen, waardering voor wat je doet en persoonlijke ontwikkeling. Daarom zetten we ons in om mensen met een uitkering weer aan het werk te helpen. Niet (alleen) omdat het moet, maar vooral omdat het hen goed zal doen.

Meer over begeleiding bij Spoor 3 ↗

Naast mensen met een uitkering, ondersteunen we langdurig zieke werknemers bij re-integratie (Spoor 2), begeleiden we bij outplacement en bieden we loopbaancoaching voor wie zich wil ontwikkelen.

Bekijk alle diensten

Bel voor advies: 030-691 1666

Direct aan de slag?

Dat kan bij Power4People!

icon agreement

Ontvang je offerte binnen 2 werkdagen

icon high five

Offerte akkoord?
Coaching start direct!

icon user highlight

Landelijke dekking,
altijd dichtbij

Even overleggen of advies nodig?

Onze vraagbaak staat iedere middag met plezier voor je klaar