Skip to main content

Ontdek wie je bent, steeds opnieuw

Anoeska Uyleman is Teammanager Vitaliteit en Verzuim in de ouderenzorg en vertelt waarom ze doet wat ze doet.

“Een leven lang leren over jezelf, investeren in authenticiteit en autonomie voor je eigen geestelijk en fysieke veerkracht, ik gun het iedereen.”

Anoeska ondersteunt als Teammanager Vitaliteit en Verzuim bij zorginstelling Beweging 3.0 een team van recruiters, jobcoaches, casemanagers en een arbo-adviseur. Zij helpt haar collega’s graag goed in het zadel zodat zij de medewerkers en teammanagers in de zorg goed kunnen ondersteunen. Zo kunnen zij zorg met aandacht bieden aan cliënten. Daarnaast wil ze een bijdrage leveren aan de benodigde HR-ontwikkelingen in het veranderende zorglandschap.

Over Beweging 3.0

Beweging 3.0 is actief op het gebied van zorg, wonen en welzijn in de regio Eemland. De organisatie biedt wijk- en gespecialiseerde thuisverpleging, (tijdelijk) verblijf en zorg in eigen woonzorgcentra en verpleeghuizen.

“Het leven is een voortdurend experiment waar ik van geniet”

Leidinggeven vanuit de kracht van kwetsbaarheid

“Ik zit bijzonder goed op mijn plek. Beweging 3.0 is een organisatie waarvan ik ervaar dat zij echt toegevoegde waarde wil bieden aan cliënten en medewerkers. Om die toegevoegde waarde te realiseren, inspireer en ondersteun ik mijn collega’s graag, zodat zij vanuit hun kracht en deskundigheid kunnen werken. Vaak lukt dat goed, maar natuurlijk gaat dat niet altijd van een leien dakje! Iedereen in ons team wil er zijn voor medewerkers, teammanagers en cliënten. Dat kan alleen als we ons echt openstellen, bereid zijn van elkaar te leren en samenwerken. Het vraagt ook van ons dat we behoeftes, dilemma’s en ideeën durven delen met elkaar. Dat maakt dat ik inzet op kwetsbaar durven zijn, elkaar bevragen en op verbinding. Het motiveert mij als ik een collega zie groeien en wij als team constructief samenwerken.

Ik gebruik mezelf vaak als voorbeeld. Waar loop ik tegen aan? Hoe ga ik ermee om? Welke inzichten heb ik opgedaan? Jezelf kwetsbaar opstellen, mentale veerkracht tonen, investeren in mijn eigen ontwikkeling en authenticiteit tonen, ondersteunt mij bij het uitvoeren van mijn werk.”

Zorgtransitie

“Daarnaast loop ik warm voor de transitie die gaande is in de zorg. De afgelopen jaren heeft onze organisatie een beweging gemaakt naar een meer persoonsgerichte benadering. De mens en zijn behoefte staat centraal en niet zijn of haar beperking of ziekte. Ieder mens gaat op een eigen manier om met beperkingen, ziekte en ouder worden. We zoeken samen met onze cliënten naar mogelijkheden en datgene wat hen veerkracht geeft. We investeren in positieve gezondheid, in meedoen en in autonomie. Dat geldt ook voor onze medewerkers. Hoe zorgen we voor een consistente en congruente medewerkersreis die hierop aansluit, zodat eigen regie en professionele zeggenschap van de medewerker ten volle wordt benut?”

Wat ik heb met Power4People?

“Wij werken al lang samen met Power4People vanuit mijn rol in het kader van re-integratietrajecten. Ik hou van de betrokkenheid en passie die directrice Wilma Roskam heeft voor haar vak en haar bedrijf. Je voelt dat zij mensen echt wil ondersteunen bij een nieuwe stap binnen de mogelijkheden die er zijn. Ik ervaar haar als deskundig en inspirerend. We delen het geloof dat je iemand kunt begeleiden naar een nieuw perspectief door zowel coaching als respectvolle confrontatie. Het is essentieel om ruimte te bieden, en ook om duidelijke grenzen te stellen. Wat Power4People onderscheidt is een unieke mix van warmte en professionaliteit. Het is een combinatie die mensen altijd in beweging brengt.”

Waarom ik doe wat ik doe

Waarom ben jij gaan doen wat je doet? En word je daar nog steeds blij van? Een verhaal van iemand anders zet je soms aan het denken over je eigen situatie. Daarom vragen wij aan onze partners, opdrachtgevers en collega’s waarom zij doen wat ze doen en delen de verhalen met je. Wil je ook bijdragen? Mail naar info@power4people.nl.

Overweeg je coaching voor je werknemer(s)?

Bekijk onze diensten en vraag vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen

Even overleggen of advies nodig?

Onze vraagbaak staat iedere middag met plezier voor je klaar