Skip to main content

Open en creatieve geest

Rens is zelfstandig marketeer en vertelt waarom ze doet wat ze doet.

“Als mijn vader te laat dreigde te komen voor zijn werk, vertrok hij met zes droge boterhammen in zijn tas op de fiets – in weer en wind. Eigen schuld, vond hij. Ik kreeg een flinke dosis arbeidsethos van hem mee. Dat heeft me ver gebracht, maar er zitten ook minder mooie kanten aan. Die kan ik gelukkig steeds beter loslaten.”

Rens Tieman is sinds drie jaar zelfstandig marketeer bij uiteenlopende opdrachtgevers. Met hen denkt ze mee over de inzet van marketing en communicatie en ze zorgt er via publicaties en acties voor dat de strategie tot uiting komt.

Sneller ontdekken

“Mijn vader is een harde werker, mankeert nooit wat en klaagt zelden. Een deel van mijn serieuze, gedisciplineerde kant moet ik wel van hem hebben afgekeken. Mijn moeder leerde me vooral zelfstandig te zijn. Ze vormde haar eigen functies binnen de bedrijven waar ze werkte en heeft op haar 60e volledig op eigen kracht nog een switch gemaakt. Als je zelfstandig bent, dan creëer je ook veel vrijheid voor jezelf. Ik merk dat ik daar heel blij van word en dat het werk als zelfstandige daarom goed bij me past. Doordat ik vooral op mijn eigen keuzes aangewezen ben, ervaar ik direct wat wel en niet werkt. Voor mij, maar ook voor mijn omgeving. Ik heb vooral geleerd om op mezelf te vertrouwen en niet te lang over dingen na te denken. Gewoon doen, fouten maken en daar vervolgens niet te zwaar aan tillen. Het mag soms best wat minder serieus!

“Ik wil een ‘wij-mens’ zijn, vanuit een stevige ‘ik-positie’”

Als kind vond ik het al leuk om te spelen met taal en ik analyseerde alles tot in detail. Daar komt mijn voorliefde voor marketing en communicatie vandaan. Het vakgebied is altijd in ontwikkeling en blijft uitdagend. Het leukste vind ik om me te verdiepen in psychologie. Dat voorspelt voor een groot deel hoe mensen reageren op uitingen van merken. Heel interessant! Toch staat het voor mij niet vast dat ik altijd actief blijf binnen marketing. Ik heb een open en creatieve geest en word gelukkig als ik die kan delen. Dat kan dus ook in een andere vorm of vanuit een andere functie. Die gedachte stelt me gerust.”

‘Wij’-mens

“Ondanks dat ik nu veel leer, heb ik niet de illusie dat ik op een dag precies weet hoe ik alles moet aanpakken. Balans vinden is voor mij het moeilijkste dat er is! Ik hoop wel dat het me steeds beter lukt om een ‘wij-mens’ te zijn vanuit een stevige ‘ik-positie’. Daarmee bedoel ik: van toegevoegde waarde kunnen zijn voor anderen, zonder te pleasen. Juist vanuit zelfkennis en acceptatie. Waardoor ik minder met mezelf bezig hoef te zijn en meer oog kan hebben voor wat anderen nodig hebben.”

Wat ik heb met Power4People?

“Power4People is partner van werkgevers voor begeleiding bij re-integratie en loopbaancoaching. Ik verzorg een deel van de marketing. Bij Power4People werken mensen die anderen willen helpen vanuit de kennis en ervaring die zijzelf in het (werkende) leven hebben opgedaan. Dat ik daar, weliswaar indirect, een klein deel aan mag bijdragen maakt de samenwerking voor mij heel waardevol!”

Waarom ik doe wat ik doe

Waarom ben jij gaan doen wat je doet? En word je daar nog steeds blij van? Een verhaal van iemand anders zet je soms aan het denken over je eigen situatie. Daarom vragen wij aan onze partners, opdrachtgevers en collega’s waarom zij doen wat ze doen en delen de verhalen met je. Wil je ook bijdragen? Mail naar info@power4people.nl.

Overweeg je coaching of re-integratiebegeleiding voor je werknemer(s)?

Bekijk onze diensten en vraag vrijblijvend een offerte aan. Wil je eerst advies? Bel dan met onze vraagbaak (dat is een senior coach): 033-691 1666.

Offerte aanvragen

Even overleggen of advies nodig?

Onze vraagbaak staat iedere middag met plezier voor je klaar