Skip to main content

Nieuwe werkelijkheid

Loopbaancoach Wilma Schrijver vertelt waarom ze doet wat ze doet.

Je zal maar langdurig ziek zijn en niet weten hoe het verder moet met je werk. Of voelen dat je stukje bij beetje minder enthousiast wordt omdat je vastloopt en weinig uitzicht hebt op iets leuks. Wilma Schrijver spant zich graag in om mensen die dit overkomt te helpen. “Want het leven is mooi en daar moet je zoveel mogelijk van kunnen genieten”, vindt ze.

Wilma is loopbaancoach bij Power4People waar ze mensen begeleidt bij het omarmen van een nieuwe werkelijkheid en helpt om antwoorden te vinden op hun loopbaanvragen. “Laatst mocht ik meemaken dat een dame van 65 jaar na langere tijd werkloos te zijn geweest, weer aan de slag ging als onderwijsassistent waardoor ze haar carrière in het onderwijs op een positieve manier kan afsluiten. Dat deed me zó goed!”

Waarom werd jij coach?

“Als kind was ik me altijd al erg bewust van mijn omgeving. Ik keek naar hoe anderen zich gedroegen en kon daar goed hun gemoedstoestand en situatie uit afleiden en daarop inspelen. Doordat ik me al zo lang interesseer voor mensen en hun gedragingen, kan ik me makkelijk in iemand anders verplaatsen en voelen mensen zich snel op hun gemak bij mij. Hierdoor kan ik anderen goed op weg helpen met hun doelen.

Ik heb de keuze gemaakt om te gaan coachen toen ik merkte dat ik niet meer in mijn kracht stond. Dat kwam door de combinatie van het werk dat ik deed met een pittige privé-situatie. Hierdoor moest ik opnieuw gaan kijken wat ík leuk vind. Ik houd ervan om in gesprek te gaan met mensen over waar ze staan en waar ze naartoe willen. Daar ligt mijn hart. Daarnaast heb ik een omgeving nodig die mij inspireert en collega’s met wie ik kan sparren en met wie ik aan een gezamenlijk doel kan werken. De functie van coach of een rol met coachende aspecten past daarom goed bij mij. Ik kijk ernaar uit om mij in dit vakgebied steeds verder te professionaliseren en om vanuit ‘meesterschap’ anderen te kunnen inspireren.

“Kijk wat je waardevol vindt om te doen en hoe je dat kunt laten terugkomen in je werk”

Helaas komt het nog vaak voor dat mensen ongelukkig zijn op hun werk. Dat komt mede door de overtuiging dat je pas succesvol bent als je een hoge functie hebt, aanzien krijgt of wanneer je flink verdient. Een grote misvatting als je het mij vraagt. Voor mij is niets mooier dan je talenten inzetten voor anderen of voor een groter doel. Dán voel je je van waarde en dán kun je echt plezier in werk ervaren. Daarom ben ik van mening dat je eerst moet kijken naar wat je leuk en waardevol vindt om te doen en vervolgens naar hoe je daar zoveel mogelijk van in je werk kunt laten terugkomen. Als je ontdekt dat je veel geluk haalt uit werken in je tuin en met je handen, maak daar dan je baan van en blijf niet op het kantoor waar je je ongelukkig voelt.”

Wat ik heb met Power4People?

“Coaching is op zich een solistisch beroep. Dat maakt het extra uitdagend om altijd kwaliteit te blijven leveren. Bij Power4People geven collega’s op een heel gestructureerde wijze feedback op elkaars werk. Door de professionele organisatie met een sterk ontwikkelde methodiek, intervisies en inspiratiedagen krijgt iedereen dezelfde basiskennis én houden we goed onderling contact. Dit is voor mij een heel prettige manier van werken.”

Waarom ik doe wat ik doe

Waarom ben jij gaan doen wat je doet? En word je daar nog steeds blij van? Een verhaal van iemand anders zet je soms aan het denken over je eigen situatie. Daarom vragen wij aan onze partners, opdrachtgevers en collega’s waarom zij doen wat ze doen en delen de verhalen met je. Wil je ook bijdragen? Mail naar info@power4people.nl.

Overweeg je loopbaancoaching voor je werknemer(s)?

Bekijk onze diensten en vraag vrijblijvend een offerte aan. Wil je eerst advies? Bel dan met onze vraagbaak (dat is een senior coach): 033-691 1666.

Offerte aanvragen

Even overleggen of advies nodig?

Onze vraagbaak staat iedere middag met plezier voor je klaar