Skip to main content
5 min.

Voor plezier in het leven gaan

Hero is loopbaancoach en teamleider en vertelt waarom hij doet wat hij doet.

“Van jongs af aan ben ik erg nieuwsgierig naar mensen. Wat doen ze? Waarom doen ze dat? Het allerleukste aan mijn werk vind ik dan ook het contact met anderen, ontdekken wie ze zijn en klaarstaan om te helpen als dat nodig is. Als collega’s en cliënten met plezier door het leven gaan, krijg ik energie.”

Hero Kram is coach en teamleider bij Power4People. Hij begeleidt cliënten bij een verandering in hun loopbaan en zorgt dat zijn collega’s in de regio’s Noord en Oost professionele coaching bieden en zelf ook vreugde uit hun werk halen.

“Van jongs af aan ben ik nieuwsgierig naar andere mensen”

Op een zijspoor

“Het coachen van kwetsbare mensen is wat ik het liefste doe. Dat heb ik gaandeweg mijn loopbaan ontdekt. Wat mij vooral aantrekt in deze rol is dat ik voor langere tijd verschil kan maken voor cliënten, soms voor de rest van hun leven. Dat langetermijndenken vind ik het allerbelangrijkste in het coachen. Je verandert iets pas fundamenteel als je ook ónder het topje van de ijsberg kijkt en stilstaat bij wat zich daar bevindt. Juist die aandacht voor de langere termijn en voor wat er onder de oppervlakte speelt, daar gaat het bij overheidsinstanties of bij werkgevers nog wel eens mis.

Ik wil er graag zijn voor mensen die op een zijspoor zijn geraakt en die het gevoel hebben dat ze er niet meer toe doen of er niet meer bij horen. Met hen ga ik op zoek: waar kan je nog wel op inzetten en waarvan word je nog wel blij? Wat geeft je nog wel vertrouwen, voldoening en energie? Mijn ambitie groeide toen een bekende van me kwetsbaar in het leven kwam te staan. Hierdoor zag ik van heel dichtbij wat het met je kan doen als je de hoge verwachtingen in onze maatschappij niet kan bijbenen en dat raakt me.

Soms ontbreekt het wel eens aan zelfdiscipline en doorzettingsvermogen bij cliënten. Zelf ben ik opgevoed vanuit de oude stempel; als ik iets wilde, dan moest ik er ook voor werken. Ik gun anderen die instelling ook, want daar kom je verder mee en mede daardoor kán ik juist doen wat ik nu doe. Met energie en enthousiasme probeer ik dat over te dragen aan mijn cliënten en collega’s, waarbij ik zelf ook de handen uit de mouwen steek.

“Als ik iets wilde, dan moest ik er ook voor werken”

Als teamleider ben ik een flexibel en relaxt persoon. Ik zorg graag voor een goede onderlinge sfeer en vind het leuk om collega’s uit beide regio’s Noord en Oost met elkaar te verbinden. Ik blijf benaderbaar door zelf open en kwetsbaar te zijn. Collega’s weten dat ik altijd voor ze klaarsta als ze me nodig hebben, maar in de basis ga ik uit van zelfredzaamheid. Als het resultaat goed is, heb je mijn vertrouwen en krijg je ruimte. De combinatie van coachen en het aansturen van teams vind ik top. Het houdt me scherp en voedt mijn voortdurende nieuwsgierigheid naar mensen.

Naast mijn werk trek ik er graag op uit met mijn vrouw en drie dochters – op wie ik enorm trots ben! We zijn stuk voor stuk avontuurlijk ingesteld en vertrouwd geraakt met de backpack. Zuid-Amerika en Afrika staan hoog op het wensenlijstje!”

Wat ik heb met Power4People?

“Ik ben Power4People dankbaar voor de kans die ik heb gekregen om te kunnen doen wat ik het liefste wil doen: kwetsbare mensen helpen vanuit een langetermijnvisie. Echt kijken naar wat nodig is om weer een duurzame baan te kunnen hebben. Ik draag de mensen van Power4People in mijn hart.”

Waarom ik doe wat ik doe

Waarom ben jij gaan doen wat je doet? En word je daar nog steeds blij van? Een verhaal van iemand anders zet je soms aan het denken over je eigen situatie. Daarom vragen wij aan onze partners, opdrachtgevers en collega’s waarom zij doen wat ze doen en delen de verhalen met je. Wil je ook bijdragen? Mail naar info@power4people.nl.

Overweeg je coaching voor je werknemer(s)?

Bekijk onze diensten en vraag vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen

Even overleggen of advies nodig?

Onze vraagbaak staat iedere middag met plezier voor je klaar