Skip to main content

Elk traject weer die openbaring

Coach en teamleider Esther van Dijk vertelt waarom ze doet wat ze doet.

“‘Weet je nog, die organisatie waar ik een netwerkgesprek mee heb gevoerd? Nou, daar werk ik nu dus. Je hebt mijn ogen geopend.’ Zo mooi! Deze man volgde bij mij een coachingstraject. Hij was langdurig ziek geweest maar richtte zich vooral op wat hij nog wél kon. Het raakt me als iemand echt gaat geloven in zichzelf en naar een ander toekomstbeeld durft te kijken.”

Esther van Dijk voelt zich als Senior Coach als een vis in het water. Daarnaast is ze teamleider en begeleidt ze collega’s in hun werk. Methodieken verbeteren? Supervisies houden en inspiratiedagen organiseren? Dat doet ze vol overgave. En o ja, nieuwe collega’s maken zich de materie snel eigen door haar prikkelende praktijkvoorbeelden tijdens inwerkmomenten. “Ik geloof sterk in wat we doen bij Power4People. Ik hoop dat ik anderen daardoor ook kan inspireren.”

“Al 22 jaar zie ik het steeds weer goedkomen”

Mensen zijn veerkrachtig

“Ik doe dit werk, omdat ik een ijzersterk vertrouwen heb in het kunnen van mensen. Ja, echt. Mensen zijn zó mooi en veerkrachtig. Al 22 jaar zie ik het steeds weer goedkomen. Dat vind ik enerzijds bijna vanzelfsprekend. En toch blijft het ook elke keer weer een klein wonder. Het allermooiste vind ik wanneer iemand zelf ‘aan’ gaat. Als hij zich realiseert ‘ik kan dit nog, en dat nog’ en vervolgens weggaat met een passende baan. Dat bespaart ook zoveel ellende; het voorkomt bijvoorbeeld dat iemand in de uitkering komt. Omdat ik weet wat mogelijk is, ga ik net zo lang door totdat het lukt. Zit je al een jaar met je joggingbroek en met slippers aan op de bank? Prima. Maar dat betekent niet dat je niets meer kunt. Ik duw mensen met zachte hand uit hun comfortzone en in de stretchzone. Door pittig te zijn, maar ook warm. En door ongebruikelijke suggesties te doen. Alles wat nodig is om de ander weer een stap te laten zetten. Daarbij zijn werkervaringsplaatsen een magisch middel. Omdat iemand dan zelf ervaart: dit kan ik dus. Elk traject die openbaring van wat er nog wél kan maakt dit werk voor mij fantastisch!

Als ik ooit zorgeloos ben op financieel vlak zou ik dan ook precies hetzelfde doen, maar dan onbetaald. Voor mensen die nergens meer recht op hebben en het zelf niet kunnen opbrengen.”

Wat ik heb met Power4People?

“De gedeelde liefde voor mensen en het gedeelde geloof dat werk kan bijdragen aan geluk. En we doen wat we beloven, daar hou ik van. Is de bedoeling tien gesprekken, dan krijg je er ook tien. Dat lijkt normaal, maar ik weet dat het ook anders kan zijn in de branche. Daarnaast zijn we super transparant. Dat voorkomt een hoop gedoe. En als verbinder werk ik natuurlijk graag in een team. De coaches, het managementteam, mensen van de planning; zij dragen ook bij aan mijn werkgeluk!”

Waarom ik doe wat ik doe

Waarom ben jij gaan doen wat je doet? En word je daar nog steeds blij van? Een verhaal van iemand anders zet je soms aan het denken over je eigen situatie. Daarom vragen wij aan onze partners, opdrachtgevers en collega’s waarom zij doen wat ze doen en delen de verhalen met je. Wil je ook bijdragen? Mail naar info@power4people.nl.

Overweeg je coaching voor je werknemer(s)?

Bekijk onze diensten en vraag vrijblijven een offerte aan.

Offerte aanvragen

Even overleggen of advies nodig?

Onze vraagbaak staat iedere middag met plezier voor je klaar