Skip to main content

Pittig zakelijk. Mooi Mensenmens.

Casemanager Michelle van der Hoeven vertelt waarom ze doet wat ze doet.

“’Postbode!’, hoor ik een bekende stem roeptoeteren. Sta ik dan. In mijn oude broek en met vieze handen neem ik een kaart en chocolaatjes aan van een voormalig opdrachtgever; een bedankje van zijn medewerkster. Alsof ik een hele wereld voor elkaar had gebokst voor haar; zó dankbaar was ze.”

Michelle van der Hoeven is als zelfstandig Register Casemanager voor zowel werkgever als werknemer iemand die ertoe doet. Alsof het om haar eigen hachje gaat toetst Michelle onder andere WIA-beschikkingen, kijkt ze of zieke werknemers nog ergens aanspraak op kunnen maken of benadeeld worden en dient ze bezwaarschriften in waarmee ze soms grote sommen geld verzilvert.

“Als het om werk gaat, ben ik geland”

Perfecte mix

“Als het om werk gaat, ben ik geland. Wat ik nu doe, past perfect bij mij omdat ik mijn empathische kracht met mijn zakelijke voelsprieten kan combineren. Daar word ik intens blij van! Casemanagement draait evengoed om de mens als om wet- en regelgeving. Wat als je iets heel graag wilt, maar je lijf niet meewerkt? Hoe voelt iemand zich in een acceptatie- of rouwproces omdat hij afscheid moet nemen van werk? Door mijn ervaring als bedrijfsmaatschappelijk werker kan ik me goed inleven en bijvoorbeeld signaleren dat er sprake is van psychosociale belasting. En vervolgens de werkgever aanmoedigen om daar aandacht voor te hebben. Erkenning zorgt er vaak voor dat de ander sneller de minder leuke, maar nodige stappen zet en verder komt. Ik vind het fantastisch wanneer iemand na een traject opbelt en zegt: ‘jeetje, ik zat al die tijd gewoon op de verkeerde plek. Nu pas voel ik me goed!’.”

“De mix van oog voor de mens en de zakelijke kant van HR maakt mij flink fanatiek. Laatst heb ik drie maanden staan touwtrekken omdat een ziektewetuitkering op basis van de no risk-polis niet goed uitbetaald was. Dat leverde uiteindelijk wel duizenden euro’s extra op. Er is nog zoveel te doen! Dit werk zal ik ongetwijfeld ook na mijn pensioen niet loslaten. Hopelijk gun ik mezelf dan wel meer tijd voor mooie reizen naar mediterrane en tropische plekken en wie weet voor het opknappen en verhuren van een huisje op Kreta!”

Wat ik heb met Power4People?

“Ik ga altijd op zoek naar partners met eenzelfde visie als ik. Dat maakt het werk leuker en makkelijker. Power4People is zo’n fijne partij. De mensen bij Power4People begrijpen dat de factor mens allesbepalend is. Ik kan altijd met ze in gesprek over aanpassingen binnen een standaard traject. Extra sympathiek: ze denken mee over kosten voor werknemer én werkgever. Weer die perfecte mix. En voor mij daarom een goede match!”

Waarom doe je wat je doet?

Waarom ben jij gaan doen wat je doet? En word je daar nog steeds blij van? Een verhaal van iemand anders zet je soms aan het denken over je eigen situatie. Daarom vragen wij aan onze partners, opdrachtgevers en collega’s waarom zij doen wat ze doen en delen de verhalen met je. Wil je ook bijdragen? Mail naar info@power4people.nl.

Overweeg je coaching voor je werknemer(s)?

Bekijk onze diensten en vraag vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen

Even overleggen of advies nodig?

Onze vraagbaak staat iedere middag met plezier voor je klaar