Skip to main content

Speelse tonen en een portie luchtigheid

Coach Joep Lochtenberg vertelt waarom hij doet wat hij doet.

“Fris, inspirerend, gek, verrassend; elke ontmoeting is bijzonder en maakt me nieuwsgierig. Welk wereldbeeld van de ander verrast mij? Eerder in mijn loopbaan had ik vooral contact met anderen vanuit commerciële functies. Tegenwoordig gaat het bij het coachen meestal over energie en verbinding. Ik sta – bewust – ontspannen in het leven. Werk is een leuke, waardevolle invulling van mijn dag. Ik werk niet, ik leef.”

Als coach zet Joep Lochtenberg speelse tonen en een flinke portie luchtigheid in om mee te denken met mensen die zijn vastgelopen in hun loopbaan. “Ik vind het gaaf dat ik in deze rol iemand direct meer (werk)plezier en een gevoel van vrijheid kan laten ervaren. Door met een beetje humor en lichtheid iets bij de ander aan te raken. Vooral wanneer dit erg lastig lijkt, omdat die persoon behoorlijk vastzit en even geen perspectief ziet. Als ik dan na een eerste gesprek al terugkrijg: ‘Dank je Joep, ik heb zoveel energie gekregen van ons gesprek’, voel ik me van betekenis. Ik heb echt een leuk vak! Daarnaast geniet ik van alle andere contacten in mijn leven, zoals van mijn gezin. Ik stap graag samen met mijn vrouw in de zeilboot om ons vrij te voelen op het water. Dat is puur genieten.”

“Ik geloof in de kracht van kwetsbaarheid”

Eigen theaterprogramma

“Zo’n vijftien jaar geleden liep ikzelf tegen de lamp. Mijn eigen onderneming met flink wat personeel ging failliet en ik wist twee jaar lang niet goed hoe ik verder moest. De zorgen voor personeel, chronische prestatiedruk en een stuk ego hadden me lange tijd in beslag genomen. Door deze ervaring weet ik enerzijds hoe het is om diep in de put te zitten en anderzijds hoe heerlijk het is om écht tot je recht te komen. Werk is er niet alleen om er zelf beter van te worden, maar ook om iets bij te dragen aan een groter geheel. Want toen ik op mijn dieptepunt zat ben ik veel gaan schrijven. Ik deelde mijn gedachten vervolgens met familie en vrienden, waarop ze me aanmoedigden daar iets mee te doen. Dat werd een eigen theaterprogramma over burn out. Ambitieus opgezet en met een professioneel productieleider aan boord. We draaiden 75+ voorstellingen voor uiteenlopende organisaties! Vanuit mijn meest kwetsbare periode werd iets moois geboren. Daarom geloof ik in de kracht van kwetsbaarheid. En wat ik ook doe, het zal altijd draaien om de verbinding met anderen.”

Wat ik heb met Power4People?

“Dat ik bij Power4People op mijn plek zit staat vast. Ik heb een heel prikkelende werkomgeving. De focus op het begeleiden van mensen naar nieuw werk zonder ruis van randzaken of andere belangen, vind ik fijn. En het draait hier om mensen, minder om wetten en regels. Dat ervaar ik ook echt zo. Voor iemand die intens blij is met wat hij doet heb ik nog bijzonder veel ambities. Van het maken van mijn eigen podcast tot het werken met mensen in groepsverband. Ook muziek en theater zullen me blijven boeien. Dat combineer ik allemaal heel graag met mijn werk als coach. Mijn bril is vaak lichtelijk roze gekleurd; ik ben nu eenmaal een ras-optimist. Altijd al geweest.”

Waarom ik doe wat ik doe

Waarom ben jij gaan doen wat je doet? En word je daar nog steeds blij van? Een verhaal van iemand anders zet je soms aan het denken over je eigen situatie. Daarom vragen wij aan onze partners, opdrachtgevers en collega’s waarom zij doen wat ze doen en delen de verhalen met je. Wil je ook bijdragen? Mail naar info@power4people.nl.

Overweeg je coaching voor je werknemer(s)?

Bekijk onze diensten en vraag vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen

Even overleggen of advies nodig?

Onze vraagbaak staat iedere middag met plezier voor je klaar